Documentaire ‘ Bespiegelingen over de Achterhoek’ te zien bij Boogie Woogie

Verleden-heden-en-toekomst-i-mb

Winterswijk: Na de succesvolle lancering met uitverkochte zalen begin van het jaar 2023, is er in oktober 2023 een start gemaakt door de Achterhoek, langs filmhuizen en theaterzalen. De belangstelling voor de filmvoorstellingen is groot en tot nu toe waren alle zalen uitverkocht.

Documentairemakers Ineke Heinen, Theo Heuvelink en Fons Rouwhorst maakten een documentaire over de Achterhoek. Een documentaire over de mooiste, meest veelzijdige streek van Nederland wordt in beeld gebracht. Wanneer je door de lens van de camera kijkt zie je pas hoe mooi de Achterhoek werkelijk is. Daar hoort een verhaal bij!

Een verhaal van het verleden, heden en toekomst van de Achterhoek. We kijken in de spiegel terug naar hoe het begon, naar de elementen die de Achterhoek typeren en vooruit naar de mogelijke veranderingen. Vandaar de titel van de documentaire: ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’. In 2 keer 45 minuten wordt op een afwisselende manier de Achterhoek neergezet. Met veel aandacht voor landschap, de flora en fauna en afgewisseld met interviews met veel mensen, die vertellen over hun beleving en gedachten. Fantastische medewerking van zovelen heeft ervoor gezorgd dat u nu het eindresultaat kunt bekijken. Door het op deze wijze vast te leggen hopen we dat de kijker nog meer waardering krijgt voor de kwetsbare schoonheid van de natuur in de Achterhoek.

Fons Rouwhorst: “Als je de juiste achtergrondmuziek hoort bij de beelden, dan kun je de sfeer die op beeld te zien is nog meer voelen. Muziek versterkt de emoties. Het kiezen van de juiste muziek is daarom net zo belangrijk als het maken van de beelden”. Heinen: “De Achterhoek is populair, de marketing haakt erop in, het naoberschap wordt geprezen. Zonder dat we de kijkers in een bepaalde richting sturen, laten we in de film zien wat die populariteit voor gevolgen heeft zoals de druk die op het landschap komt te liggen.

De inwoners komen aan het woord, wij niet. We geven alleen verschillende standpunten weer, over uiteenlopende thema’s, van landbouw tot dialect.”. Onderwerpen die voorbij komen en waarop de ”Met wat humor, met name in deel 2, worden in de film situaties herkenbaar voor het publiek”.

De documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ wordt niet uitgebracht via digitale wegen. Er wordt gekozen voor ‘het samen beleven’. "Dat samen kijken naar een scherm van zeven meter waarop de docu is te zien en luisteren naar het magistrale geluid van de muziek geeft een bijzonder gevoel.", aldus de makers. Zondagmiddag 14 jan om 14.00 uur is de documentaire te zien bij Boogie Woogie.

Kaartverkoop via docuachterhoek@gmail.com. € 10,00. Info www.bespiegelingenoverdeachterhoek.nl Scene-uit-de-docu-Bespiegelingen-over-de-Achterhoek

Lees het volledige artikel bij Ineke Heinen.

Laat dit artikel viral gaan in Winterswijk, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deWinterswijkgids.nl
Redactie deWinterswijkgids.nl

Nieuws door Ineke Heinen. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Documentaire ‘ Bespiegelingen over de Achterhoek’ te zien bij Boogie Woogie

Gerelateerde berichten