RECTIFICATIE Ontwerpbestemmingsplan Sibbinkweg 3, Winterswijk

DeWinterswijkgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: RECTIFICATIE Ontwerpbestemmingsplan Sibbinkweg 3, Winterswijk.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Ter inzageBurgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat met ingang van woensdag 13 december 2023 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Sibbinkweg 3, Winterswijk” in de komrandzone in het buitengebied van Winterswijk. Het betreft een bestemmingsplan conform artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening.Doel en liggingDit bestemmingsplan betreft een herziening van het bestemmingsplan ’Integrale herziening buitengebied Winterswijk’. De locatie van het plangebied is gelegen grenzend rondom de Sibbinkweg 3, waarbij diverse percelen in eigendom zijn van de initiatiefnemer. De percelen bestaan uit een voormalig tuincentrum met bijbehorende (kweek)gronden, kleinere opstallen, verharding en gronden die voorheen als boomkwekerij werden gebruikt. Het tuincentrum is vanaf 2020 niet meer in gebruik en de opstallen staan leeg. In de toekomstige situatie worden 5 woningen ontwikkeld welke naar aard, typologie en omvang passend zijn aan dit bestaande woonlint. Tevens wordt voorzien in een passende landschappelijke inpassing waarmee (ten opzichte van de bestaande situatie) sprake is van een aanzienlijke ruimtelijke kwaliteitswinst. Voor de volledigheid wordt opgemerkt dat direct aan het plangebied een bestaand hoveniersbedrijf is gevestigd. Dit hoveniersbedrijf maakt geen onderdeel uit van de ontwikkeling en zal haar bedrijfsactiviteiten gewoon voortzetten. In het (ontwerp)bestemmingsplan is toegelicht dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Waar ter inzageHet plan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BPSbbnkweg3-ON01.ZienswijzenGedurende de inzagetermijn, van woensdag 20 december 2023 tot en met dinsdag 30 januari 2024, kan een ieder ten aanzien van een ontwerpbestemmingsplan zienswijzen aan het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk schriftelijk of mondeling kenbaar maken (Postbus 101, 7100 AC Winterswijk, tel.nr 0543-543543).

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2023.

Dit artikel verscheen op deWinterswijkgids.nl op 21-12-2023.

Laat dit artikel viral gaan in Winterswijk, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deWinterswijkgids.nl
Redactie deWinterswijkgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Winterswijk
  2. gmb-2023-545271

Gerelateerde berichten