Het honderd-en-eerste Sint Jorisconcert op zondagmiddag 11 februari 2024: het "Maat Saxophone Quartet". Het programma bestaat uit 6 stukken die in de periode 2020-'23 speciaal voor hen zijn gecomponeerd

Zondagmiddag 11 februari zal in de Sint Joriskerk in Bredevoort het Maat Saxofoon Kwartet optreden. Zij zijn een jong Nederlands/Portugees ensemble, bestaande uit Daniel op sopraansaxofoon, Catarina op alt, Pedro op tenor en Mafalda op bariton. Zij hebben in hun korte carrière al de meest prestigieuze Portugese klassieke muziekprijs gewonnen ("Prémio Jovens Músicos / 2018) én, in 2022, de "Dutch Classical Talent Award". "They speak the same language, literally and musically! Very high technical level, organic playing and an insanely tight presentation" (Dutch Classical Talent)

Het is dan ook geen wonder dat componisten maar al te graag met hen samenwerken en zo zijn er al meer dan 10 nieuwe stukken voor hen gecomponeerd, door grote namen als als Nuno Lobo, Arnold Marinissen en Kaveh Vares.

Het concert vindt plaats op 11 februari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Aanvang 15.00 uur. Kerk open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici onder het genot van een glaasje wijn of vruchtensap. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 14,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren. Voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis.

Meer informatie vindt u op de volgende websites: https://sintjorisconcerten.nl https://www.maatsaxquartet.com/

Lees het volledige artikel bij Jos Reitsema.

Laat dit artikel viral gaan in Winterswijk, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deWinterswijkgids.nl
Redactie deWinterswijkgids.nl

Nieuws door Jos Reitsema. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Het honderd-en-eerste Sint Jorisconcert op zondagmiddag 11 februari 2024: het “Maat Saxophone Quartet”. Het programma bestaat uit 6 stukken die in de periode 2020-’23 speciaal voor hen zijn gecomponeerd

Gerelateerde berichten